Lichtlijnig

De winter is terug

door op 12 jan 2013 om 15:14 uur, onder huis & tuin, weerbeeld, winter

Uiteindelijk is er dan toch een eind gekomen aan die schier eindeloze reeks grijze en grauwe dagen. Gisteravond en vannacht is er voor het eerst in 2013 een laagje sneeuw in de tuin neergedwarreld. Vanmorgen was het weliswaar nog bewolkt, maar al snel vielen er gaten in de bewolking en straalde er een mooi winters licht door de winterlucht …

Veel sneeuw ligt er niet, maar dat hoeft wat mij betreft ook (nog) niet. Voorlopig hebben we de komende dagen te maken met winterweer, en dat alleen doet me al goed. Als het een beetje meezit kan er in de loop van de komende week hier en daar worden geschaatst op een ijsbaan of op een stuk ondergelopen land …

Zelf heb ik mijn schaatsen in 2006 noodgedwongen aan de wilgen gehangen, maar ik kijk nog steeds met veel plezier naar schaatsers op natuurijs. En ook anderszins biedt winterweer voor de fotograaf aanzienlijk meer mogelijkheden en uitdagingen dan het grijze en saaie weer van de laatste weken …

Intussen is de temperatuur onder invloed van de zon weer boven het vriespunt gekomen, maar vanmorgen was ik nog net op tijd om de eerste fijne ijskristallen van 2013 op de gevoelige plaat vast te leggen …

:, , , , , , , , , , , ,

Ga om te reageren naar: Afanja's weblog. Klik daar op de tekst "Comments" naast de titel van het logje.

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!