Lichtlijnig

De atalanta of admiraalvlinder

door op 17 sep 2012 om 13:17 uur, onder natuur, vlinders

Hoe later in het jaar, hoe mooier de vlinders lijken te worden. Vorige week zag ik ineens een atalanta of admiraalvlinder op de klimop zitten, dat was de eerste in ons tuintje dit jaar …

De atalanta is een van de meest voorkomende vlinders in België en Nederland en het is één van de laatste vlinders die hier gezien kan worden voordat de winter begint. In het najaar trekt een deel van de hier levende atalanta’s naar Zuid-Europa, waar ze overwinteren en zich voortplanten. In het voorjaar trekken ze over de Alpen en de Pyreneeën weer naar het noorden …

Deze drie foto’s lijken nogal op elkaar, maar helemaal gelijk zijn ze niet. Het verschil zit hem in de tong, die op de eerste foto helemaal is uitgestoken, op de tweede foto is hij keurig opgerold en op de laatste foto is die tong helemaal niet meer te zien …

:, , , , , , , , , ,

Ga om te reageren naar: Afanja's weblog. Klik daar op de tekst "Comments" naast de titel van het logje.

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!