Lichtlijnig

(V)luchtige onderwerpen

door op 24 okt 2011 om 12:00 uur, onder Fryslân, landschap, vogels

Nadat ik zaterdagmiddag had genoten van een kuiertje in het Weinterper Skar, heb ik een ritje gemaakt in zuidwestelijke richting. Onderweg zag ik op diverse plaatsen kleine groepjes spreeuwen in en boven de weilanden …

Ik heb er een paar foto’s van gemaakt, maar het stelde allemaal niet veel voor. Nee, dan de filmopnamen die ik in het voorjaar van 1994 heb gemaakt in de buurt van Jubbega. Toen was het letterlijk en figuurlijk zwart van de spreeuwen

In de buurt van Ter Idzard zag ik ineens een helicopter opvallend laag over de landerijen heen en weer vliegen …

Toen ik de auto in de berm zette om die helicopter wat beter te kunnen bekijken, zette het toestel meteen koers in mijn richting …

Enkele ogenblikken later kwam het geheel in een heel ander perspectief te staan …

Er waren een paar mannen bezig met een radiografisch bestuurbare helicopter …

Nog weer even later werd het toestel veilig aan de grond gezet …

Voor mij was dat het sein om mijn weg te vervolgen. Ik was intussen in de buurt van de plaats waar ik in september wat foto’s had gemaakt van opvallend werk in de wei. Dit was een mooie gelegenheid om eens te bekijken of daar intussen te zien was wat die werkzaamheden inhielden …

Wordt vervolgd.

:, , , , , , , , ,

Ga om te reageren naar: Afanja's weblog. Klik daar op de tekst "Comments" naast de titel van het logje.

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!