Lichtlijnig

Hoog, droog en veilig

door op 05 mrt 2011 om 14:37 uur, onder natuur, vogels

Donderdag liet ik hier al zien dat er weer een paar ooievaars aan het foerageren waren in het Weinterper Skar. Een dag later zag ik dat het intussen ook weer een drukte van belang is bij het ooievaarsstation “Eibertshiem” bij Earnewâld …

Een van de ooievaars stond diep in haar kraag weggedoken op het nest, toen plotseling haar eega de landing inzette. Ze schrok zich een hoedje …

Even leken ze samen naar een hernieuwd evenwicht te zoeken …

Daarna keek mevrouw ooievaar me aan, alsof ze wilde vragen of ik ze nu weer wat privacy wilde gunnen …

Natuurlijk wilde ik dat wel doen, en dus richtte ik mijn camera nog even op het dichtstbij staande nest …

Vorig jaar zijn op verschillende plaatsen ooievaarsnesten vernield, dat zal hier niet zo snel gebeuren. Een deel van de nesten van “it Eibertshiem” staat namelijk op een met hekken en prikkeldraad omgeven gaswinlocatie van “Vermilion Oil & Gas Netherlands” …

Echt mooi is het niet, maar de ooievaars zitten er niet alleen hoog en droog, maar ook veilig …

:, , , , , , , , , , ,

Ga om te reageren naar: Afanja's weblog. Klik daar op de tekst "Comments" naast de titel van het logje.

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!