Lichtlijnig

Kleine stille heide

door op 16 sep 2010 om 13:31 uur, onder Fryslân, insecten, juffers & libellen

Voordat ik gistermiddag terecht kwam bij De Deelen had ik al een hele reis achter de rug. Tijdens die rit heb ik een eerste tussenstop gemaakt bij de kleine stille heide van de Kapellepôle, een klein natuurgebiedje tussen akkers en weilanden, een paar kilometer ten zuidwesten van Moskou

In eerste instantie was er weinig kleur te zien, omdat het pijpestrootje de heide deels overwoekert. Een stukje verderop viel het me echter niet tegen. Of de heide er zo paars kleurde als onlangs in diverse media werd geschetst, waag ik te betwijfelen, maar ik ben waarschijnlijk ook net een week te laat …

De heide bloeide nog wel, maar het meest uitbundige was er al af, zoals op deze close-up duidelijk te zien is …

Terwijl ik af en toe wat wankelend door het amper een voet brede en overwoekerde paadje verder liep, wilde een sprinkhaantje nog wel even kiekeboe spelen …

Bij het laagste deel van het terrein ben ik even aan de waterkant gaan zitten op een al deels vergane boomstam …

Er vlogen nog verschillende libellen heen en weer. Eentje streek even naast me op de boomstam neer …

Op weg terug naar de auto nog een laatste foto van de heide …

:, , , , , , , ,

Ga om te reageren naar: Afanja's weblog. Klik daar op de tekst "Comments" naast de titel van het logje.

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!