Lichtlijnig

Uitgefladderd

door op 27 jul 2010 om 16:32 uur, onder huis & tuin, vogels

Terwijl we tussen de middag een broodje aten, zag Aafje iets neerwaarts langs de schuifpui fladderen. Toen ik me zo goed en zo kwaad als het ging met de camera naar buiten had gerept, zag ik op het terras in de hoek van de kamer en de bijkeuken een klein mereltje zitten …

Het was duidelijk: tenminste één van de drie jonge mereltjes in het nest in de druif had zijn vleugeltjes uitgeslagen …

Omdat hij daar wel erg in het zicht zat van eventueel toevallig passerende katten, heb ik hem met zachte drang naar de andere kant van het terras gedirigeerd. Daar zou hij in geval van nood zijn toevlucht kunnen nemen tot de klimop. Dat had het beestje blijkbaar ook al snel in de gaten, want enige tijd later vond ik hem een paar meter verderop op anderhalve meter hoogte terug in de klimop …

Ook mama merel vond haar jong daar al snel terug. Diverse keren kwam ze aanvliegen met verse mondvoorraad, waarmee ze linea recta in de klimop dook …

Dat was overigens wat sneu voor het jong dat nog steeds in het nest in de druif zit. Hoezeer hij ook piepte om aandacht, mama merel bleef maar af en aan vliegen naar het jong in de klimop. Dat er nog eentje in het nest zat, leek ze helemaal te vergeten. Als dat niet snel verandert, zal ik straks zelf pieren moeten steken, vrees ik …

Waar het derde jonkie is gebleven, is vooralsnog volstrekt onduidelijk …

:, , , , ,

15 Comments for this entry

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!