Lichtlijnig

Feestelijke wolken

door op 07 jul 2010 om 13:39 uur, onder NLC's

Een uurtje nadat Oranje zich gisteravond na een historische overwinning op Uruguay had geplaatst voor de finale van het WK, kreeg ik vanuit Drenthe een melding dat er lichtende nachtwolken leken te verschijnen (kijk vooral even naar het externe linkje onderaan deze Wikipedia-pagina). Een blik vanuit de voordeur leerde dat er hier nog niets was te zien …

Toen ik enkele minuten later via de mail de bevestiging kreeg dat er inderdaad lichtende nachtwolken te zien waren, heb ik rond middernacht mijn camera even in stelling gebracht op de logeerkamer. Eigenlijk heb ik vanuit huis veel te weinig zicht op de horizon, maar omdat ik net mijn medicinale wietje had gehad, zat autorijden er op dat moment even niet in …

Als het een beetje meezit krijg ik één dezer dagen nog wel eens een herkansing, want naar verluidt gaan we de komende dagen een hittegolf tegemoet. Dat betekent dat het ’s nachts aangenaam toeven is in de buitenlucht, en dat ik rond middernacht best even ergens met mijn stoeltje aan de waterkant kan gaan zitten …

Wil je ook eens NLC’s oftewel lichtende nachtwolken zien? Houd dan de komende nachten zo tussen 23:00 en 1:00 uur de noordelijke horizon in de gaten. Op een mooie avond gaat er een feeërieke, bijna betoverende werking uit van de ragfijne zilverblauwe lichtende nachtwolken.

:, ,

10 Comments for this entry

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!