Lichtlijnig

Geel naast oranje

door op 03 jul 2010 om 12:04 uur, onder bloemen & planten, voetbal, Weinterper Skar, wielrennen

Na de historische zege van het Nederlands elftal op Brazilië kan het wel even een paar dagen iets minder met oranje. Dat draadje pak ik dinsdag wel weer op, wanneer Oranje in de halve finale moet aantreden tegen Uruguay, want ik heb natuurlijk nog wel wat oranje in het archief zitten voor de halve finale en de finale …

Nu vanmiddag in Rotterdam de Tour de France van start gaat, kan ik er als trouw volger van het grootste wielerevenement ter wereld niet omheen om de kleur geel even in het zonnetje te zetten …

Waar ik voor de oranjesfeer vooral was aangewezen op gecultiveerde bloemen uit eigen tuin, kan ik voor het geel gebruik maken van een prachtige wilde plant. Vandaag is het precies een maand geleden dat ik in het Weinterper Skar de eerste bloeiende ratelaars heb gefotografeerd …

Intussen zullen de meeste ratelaars wel zijn uitgebloeid in deze warme en droge periode. Het wordt tijd dat ik weer eens een fotokuiertje in It Skar ga maken om te zien hoe de natuur er daar bij ligt, maar daar is het me nu toch echt wat te warm voor. De temperatuur is inmiddels alweer opgelopen tot ruim 26 graden …, tijd voor schaduw, tijd voor de hangmat …

:, , ,

14 Comments for this entry

 • klaproos

  prachtige plant jan,
  ik heb hélemaal niks met beide sporten,
  ik zal geen meter fietsen…
  ehhh
  op de tour de france dan hé,

  ben wel net terug van mijn eigen rondje:-)

 • Hendrika

  Je hoeft je met al die sportfestijnen niet te vervelen ;~). Ik heb inmiddels kippenvel van je eerste serie ‘De lange witte wereld’: een aanrader om lekker koel te blijven. :~))

 • ada

  Lijkt me niet verkeerd in de hangmat Jan. Wat een mooie bloem deze ratelaar en een beetje water kan geen kwaad… wie weet vanmiddag

 • Hanny

  Met voetballen heb ik niet zoveel. Zo af en toe een klein beetje Oranje. Maar met fietsen heb ik nog minder. De finish wil ik wel eens naar kijken. Maar het stuk voor de finish vind ik zo langdradig. Gelukkig dat de uitzendingen de laatste jaren een stuk Frankrijkpromotie zijn. Dat maakt de uitzending dan toch wel weer wat interessanter.
  Ondanks het buitje van net is de atmosfeer nog niet echt opgeklaard. Misschien na het grote buiencomplex dat in aantocht is.
  Veel plezier vanmiddag én met wielrennen én met voetbal!

 • Jetske

  Ik mag deze gele foto’s ook erg graag zien.
  Het wordt weer genieten voor je de komende periode met De Tour.
  Nog een fijne avond, het zal bij jullie inmiddels ook wel zijn afgekoeld.

 • Me!

  Als het zo doorgaat wordt het een Europees onderonsje met het voetbal.

 • Peter (Clint)

  Mooi Jan ze staan hier ook nog te bloeien alhoewel de grootste bloei met een grote gele zee al weer voorbij is. Blijft een schitterende plant en bloem voor plaatjes

 • Tiny

  Mooie bloemen, doen me denken aan de Acantus die hier net in de knop staan, zijn dan roze paars en niet geel.

  Hier wordt ook naar alle sport gekeken, ik hoor meer dan dat ik zie 😉
  Loop regelmatig naar de pc, de tuin in en juist dan valt er een doelpunt,maar je kan dat niet missen de buurt luidkeels toeterend 😉
  De Tour heeft mooie landschappen en dat vind ik wel weer mooi om te zien.

  Ik hoop op de finale Spanje- Nederland, ben dan net die ochtend daar aangekomen en wil dat wel meemaken;-)
  Hoop dat ik oranje kleding mee kan nemen.

  Prettige zondag en groeten.

 • P-TER

  Haha zo haal je uit ieder sportevenement een kleur boven!
  Deze zijn alvast weer knap Jan!
  Gr.
  P-TER

 • Annemarie

  Ik kom er wel bij liggen. Ook hier is het niet te harden.
  De Tour.. Gek, als ik in Nederland was geweest had ik hem evolgd, maar nu. Op de 1 of andere manier.. Kom ik niet toe aan tv kijken!

  Prachtig die ratelaar. Echt een mooie bloem.

 • ajeetje

  Zonnige foto`s van de ratelaar
  Ben benieuwd wat voor oranje je nog voor ons in petto hebt Jan
  🙂 Aly

 • boomkruiper

  Kende de plant helemaal niet. Wat een vrolijkerd. Nou dat was flink vallen zeg net voor de eindstreep vandaag :O

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!