Lichtlijnig

Ze zijn er nog wel …

door op 09 jun 2010 om 11:40 uur, onder landschap, vogels

Je moet ze alleen weten te vinden …

Vorige week schreef ik hier over het tekort aan weidevogels. Over het algemeen is het stil in de weilanden rondom Drachten, slechts hier en daar hoor je nog regelmatig de roep van de diverse weidevogels. Eén van de plekjes waar je nog verhoudingsgewijs veel weidevogels kunt zien en horen, is in de buurt van Nes …

Omdat het gisteren overdag met de buien meeviel, ben ik ’s middags in de auto gestapt om mijn zuidwestelijke rondje weer eens te rijden. Toen het zonnetje door het wolken heen begon te branden, heb ik de auto ten oosten van Nes op een mooi plekje in de berm gezet …

Terwijl ik post vatte tegen een hek, kon ik tussen het fluitekruid door meteen een eerste grutto die in het land rondscharrelde op de foto zetten. Zijn of haar kompaan koos meteen het luchtruim en vloog luid krijsend diverse keren over me heen …

Na verloop van tijd kreeg ik gezelschap van een collega-fotograaf en -blogger die zo ongeveer hetzelfde rondje reed, maar dan in tegengestelde richting. Nadat we even genoeglijk hadden bijgepraat over weidevogels, juffers en libellen, vervolgden we ieder onze weg …

Voor mij werd het een kort ritje, want al na een paar honder meter heb ik de auto opnieuw tussen het fluitekruid geparkeerd op een plekje waar links en rechts van de weg grutto’s te zien waren. Een van die prachtige vogels bleef geruime tijd voor me poseren op een dampaal, …

Zeg nu zelf, zoals hij daar staat is het toch echt “de kening fan’e greide” (de koning van de weide) …
Ook hier kozen een paar grutto’s het luchtruim om me te waarschuwen toch vooral niet te dichtbij te komen …

Morgen het vervolg, dan met mijn eerste grutto’s in volle vlucht.

:, , , , , , , ,

17 Comments for this entry

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!