Lichtlijnig

In De Deelen

door op 28 apr 2010 om 11:49 uur, onder bloemen & planten, De Deelen, dieren, vlinders, vogels

Zaterdag heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een fotokuier gemaakt in De Deelen. Net als bij de Leijen was ik ook hier voor het laatst toen er een dik pak sneeuw lag. Zaterdag zag het er allemaal een stuk groener en vriendelijk uit dan toen. Ik werd welkom geheten door een gans, die zich strategisch had opgesteld in één van de vele petgaten …

Een paar eenden zagen mijn komst blijkbaar minder zitten. Zij verlieten op mijn nadering de onderwal en zwommen gebroederlijk naar de overkant …

Halverwege het eerste pad bleef een konijntje net lang genoeg zitten om even een portretje van hem te kunnen schieten …

Aan het eind van dat eerste pad wachtte het bankje op me. Ik zat nog maar nauwelijks toen er een bont zandoogje vlak voor me op de grond neerstreek. Wetend hoe onrustig de bonte zandoogjes zijn, heb ik niet eens geprobeerd om er een close-up van te maken. Dit zoekplaatje is het enige wat ik er in de gauwigheid van kon maken …

Daarna heb ik een tijdje lekker in de zon op het bankje gezeten met uitzicht op het petgat waar het oppervlak al weer wordt gesierd door vele frisgroene pompeblêden, de bladeren van de gele plomp …

Her en der drijven wortelstokken van de gele plomp …

Is het geen schoonheid …

Morgen het vervolg met o.a. zwaluwen, gevangen muggen en geknakt riet.

:, , , , , , ,

17 Comments for this entry

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!