Lichtlijnig

Zwarte sneeuw

door op 27 feb 2010 om 12:20 uur, onder ditjes & datjes, MS, sneeuw

Nu het einde van de meteorologische winter in zicht is, kan ik wel stellen dat ik een prima winter heb gehad. Sinds ik MS heb, heb ik nog niet eerder in zo’n lange periode zo duidelijk kunnen ervaren dat ik me tegenwoordig beter kan wapenen tegen kou dan tegen warmte. Omdat het dankzij de vele sneeuw ook nog eens een erg fotogenieke winter was, heb ik deze winter meer fotokuiertjes gemaakt dan gemiddeld in de voorgaande winters. Die fotokuiertjes kostten me – ook weer dankzij diezelfde hoeveelheid sneeuw – stuk voor stuk veel kracht, maar ze  leverden me ook steeds weer energie op …

Nu, aan het eind van de winter, ben ik even door mijn energie heen. Ik begin letterlijk en figuurlijk zwarte sneeuw te zien. De plotselinge ziekenhuisopname van Aafje vorige week dinsdag, en de stress en extra drukte die dat met zich meebracht, heeft er flink ingehakt. Alleen al over mijn avonturen in de lokale supermarkten zou ik bijna een boek kunnen schrijven. Man, man, wat zitten die winkels tegenwoordig onlogisch in elkaar. Ik heb steevast twee of drie rondjes nodig, voordat ik alles wat op het lijstje staat heb gevonden. Natuurlijk, die onlogische inrichting van de supermarkten is ervoor bedoeld om de consument maar zoveel mogelijk te verleiden tot allerlei onnodige aankopen. Maar hoe vermoeiend die rondjes door de supermarkt ook waren, ik ben mooi niet in die marketingtrucs  getrapt. Meer dan er op mijn boodschappenlijstje stond, zat er uiteindelijk niet in mijn winkelwagen …

Gelukkig knapt Aafje de laatste dagen zienderogen op. Ze krijgt zelfs alweer praatjes.  🙂
Dat betekent dat ik de komende dagen zowel letterlijk als figuurlijk een stapje minder kan doen. Naar het zich laat aanzien krijgen we voorlopig vooral te stellen met grijs en regenachtig weer. Dat lijkt me in de huidige situatie een prima weertype om het ook met mijn fotokuiertjes even kalm aan te doen en voor het weblog terug te vallen op mijn rijk gevulde archief, totdat de zwarte sneeuw uit beeld is verdwenen …

:, , , , , , , ,

11 Comments for this entry

 • Jetske

  Ik snap niet waarom ze in jullie supermarkt niet een hoekje hebben gereserveerd waar al jouw benodigdheden gewoon bij elkaar liggen. 😉
  Heel erg fijn te lezen dat Aafje zienderogen opknapt. 🙂 Waarom echtgenoten dat afmeten aan “de praatjes” die de vrouwen dan krijgen dat is me niet helemaal duidelijk. 😉
  Doe maar lekker rustig aan, Jan. Ik wens jullie een ontspannend weekend met een goed herstel.

 • Hendrika

  Oh, wat een vieze smurrie is de sneeuwhoop geworden :~(.

 • Me!

  Dat lijkt wel een hoop kolen, zo zwart. Trouwens die supermarkt gaat er vanuit dat regelmatige bezoekers de weg wel weten. Mij gebeurt dat dan ook alleen als ik in een vreemde super kom.

 • aargh

  Hé dat heb ik blijkbaar net gemist, die ziekenhuisopname, nog beterschap gewenst voor Aafje! Vies hè die sneeuw, je vraagt je af waar al dat zwart blijft als alle sneeuw gesmolten is. Maar ik ben blij weer groen te zien, en met die regen valt het gelukkig mee.

 • Hanny

  Hartstikke fijn dat Aafje weer opknapt. Hopelijk komen jullie tweeën in wat rustiger vaarwater.
  Sommige hopen sneeuw zijn inderdaad hartstikke zwart. Die mogen van mij snel verdwijnen. Alles wat wit is, mag nog even blijven liggen.
  Er schijnt trouwens opnieuw sneeuw op komst te zijn. Kunnen we onze lol weer op. Ik hoop voor jou een heel klein laagje, zodat je niet hoeft te scheppen en dat het niet te zwaar is met lopen.
  Een heel plezierig weekend, waarin jullie beiden weer een beetje op adem komen en wat meer energie krijgen!

 • Sandra

  eerlijk gezegd hoop ik dat jullie er beter voor staan dan dat die sneeuw er uit ziet, jakkie!

 • ♥ klaproos

  brrrrrrrrrrr
  wat een vieze troep hé jan…..

 • ajeetje

  Fijn dar Aafje weer aan de beterende hand is Jan.
  Bah… wat en vieze zwarte troep ligt er nog bij jullie.
  Hier is het gelukkig bijna helemaal weg geregend.
  Geniet van de zondag .
  Laat het kacheltje maar snorren …..kolen genoeg voor de deur…..:-))
  Groetjes
  🙂 Aly

 • Brimstone

  Maar jaren geleden zaten de supers toch ook al zo in elkaar. Ik zie tenminste niet zo veel verschil met nu en pakweg 20 jaar geleden.
  Wat kan de sneeuw smerig worden, zelfs hier op de es kun je van die zwarte hopen zien, nou ja, nu zijn ze bijna weg.

  Maak er een gezellige zondag van!

 • Bep

  Goh Jan dat is niet niks dat Aafje zo onverwacht opgenomen werd in het ziekenhuis.
  Las gelukkig dat het al beter met haar gaat wens jou sterkte en wens je Aafje beterschap van me.
  Wat het boodschappen doen betreft zelfs ik loop nog iedere keer te zoeken, want ze maken er een sport van om alles om te zetten.

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!