Lichtlijnig

De grote leegte

door op 01 feb 2010 om 17:07 uur, onder ijs, landschap, sneeuw

Op verschillende plaatsen langs de Friese IJsselmeerkust is het ijs gaan kruien. Vooral in de buurt van Gaast hebben ijsschotsen zich inmiddels opgehoopt tot ca. 5 meter. Er is alleen één probleem: de ijsbergen vormen zich daar ca. 3 kilometer uit de kust, en dat is mij net wat te ver. Daarom ben ik vanmiddag naar Gaasterland gereden, hopend dat er daar wat dichter bij de kustlijn ijsbergjes te zien zouden zijn …

Bij het Oudemirdumer Klif trof ik een schier oneindige leegte aan …

Een stukje verderop kreeg ik door even flink in te zoomen bij het Mirnser Klif toch nog een paar ijsbergjes te zien …

En voor het overige was het een grote, stille witte vlakte met af en toe een flinke blauwzweem …

Natuurlijk ben ik als rechtgeaarde Fries nog even doorgereden naar het Reaklif. Daar beginnen de eerste ijsbergjes zich intussen wat dichter bij de kust te vormen. De foto’s daarvan bewaar ik nog even.

Afhankelijk van de omstandigheden m.b.t. weer en weg rijd ik misschien in de loop van de week die kant nog wel eens op, want het zou mooi zijn om niet alleen het beeld, maar ook het indrukwekkende geluid van kruiend ijs op video te vast te leggen … Hier alvast een filmpje TV Bolsward van het kruiend ijs bij Gaast.

:, , , , , , , , ,

15 Comments for this entry

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!