Lichtlijnig

Met Tijmen in de sneeuw

door op 31 jan 2010 om 14:28 uur, onder sneeuw, Tijmen

Om Aafje en de kinderen in de gelegenheid te stellen om wat bij te praten, ben ik gistermiddag met Tijmen naar buiten gegaan. Het leek me een goed plan om samen een fijne voedermix van brood en zaad  te maken voor de vogels, en daar was Tijmen het helemaal mee eens …

Nadat het voederhuisje was voorzien van verse voorraad, stiefelde Tijmen met een handjevol voer naar de achterkant van de tuin om daar wat voer onder de struiken te strooien …

Met grote zorg werd de mix van brood en zaad in de schaal gedeponeerd …

Nu het werk was gedaan, was het tijd voor andere zaken.
“Zullen we even naar het speeltuintje gaan, pake?” vroeg Tijmen.
En dus liepen we enkele minuten later in het besneeuwde speeltuintje …

Daar zag ik mijn kans schoon …
In december lukte het me niet om Tijmen te verleiden tot een sneeuwbalgevecht, omdat hij allerlei andere bezigheden had, maar gistermiddag was hij daar meteen voor te porren. Nadat een eerste sneeuwbal met een mooi boogje in Tijmen’s capuchon terecht was gekomen, kreeg ik het verzoek om die capuchon los te maken van zijn jas, want daar had hij alleen maar last van, aldus Tijmen. Daarna kon de strijd pas goed beginnen …

Er was alleen één probleempje: het lukte Tijmen maar niet om echte sneeuwballen te maken. De temperatuur lag rond het vriespunt, waardoor de sneeuw niet lekker plakte. Maar ook de techniek van het maken van een sneeuwbal had Tijmen nog niet onder de knie. Tijd voor een lesje van pa …

Al snel had Tijmen het systeem door …

Daarna volgde er nog een vermoeiend, maar erg leuk kwartiertje in de sneeuw … 🙂

:, , , , , ,

16 Comments for this entry

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!