Lichtlijnig

De eerste sneeuw

door op 16 dec 2009 om 21:05 uur, onder huis & tuin, weerbeeld

Sinds 20:50 uur daalt de eerste sneeuw zachtjes in ons tuintje neer …

Het stelt op dit moment nog niet zoveel voor, maar Piet Paulusma verwacht vannacht en de komende dagen plaatselijk 15-20 cm sneeuw. Een mooi laagje sneeuw kan voor een winters decembersfeertje geen kwaad, maar wat mij betreft hoeft er niet meteen zoveel te vallen dat het verkeer er grote last van ondervindt. Bovendien is een pak sneeuw erg slecht voor de ijsaangroei, terwijl ik toch graag binnenkort Aargh haar eerste echte schaatstochtje op natuurijs wil zien maken … 😉

Overigens vrees ik dat dit wintertje een week te vroeg komt, met als gevolg dat we waarschijnlijk wel weer een natte en groene Kerst zullen krijgen …

:, , ,

9 Comments for this entry

 • Hendrika

  Ik ga ook even buiten kijken of het hier sneeuwt. Vanmiddag hebben we poedersneeuw gehad: de straten waren wit.

 • Frans54

  Om 21:20 moest ik op de fiets door diezelfde sneeuw. Tuis nog wel wat foto’s gemaakt, want als ik er niet doorheen hoef te fietsen vind ik het prachtig. Ik had alleen geen zin een lamp de tuin in te slepen dus de camera had wat moeite met scherp stellen, morgenochtend nog een poding.

 • Annemarie

  In Groningen ligt al zo’n 10cm.
  En ik weet nu zeke rdat de spits hier echt last van gaat krijgen. De a7 is namelijk al helemaal dicht en wit…
  Harder dan 70 wordt er niet gereden op enkele idioten na die met 120 voorbij knallen..

  Het is prachtig!
  Ik hoop dat het hier ook lange tijd wit blijft zodat jullie wel echt een witte kerst hebben!

 • Jetske

  Net als Hendrika werd hier melding gemaakt van wat poedersneeuw vanmiddag, dat hoorde ik achteraf.
  Hier is nog geen vlokje te bekennen. We wachten maar af wat het wordt, we hebben het toch niet in de hand.
  Om in de sneeuw te rijden, vind ik altijd heel vermoeiend.

 • Me!

  Alles is meegenomen, ook deze vroege sneeuw…

 • Hanny

  Inmiddels is de sneeuwlaag aardig gegroeid. Als het hierbij blijft voor dit moment, vind ik het wel goed. Maar liever vannacht niet nog zo’n laag erbij. Pas na morgen. 😉
  Veel plezier met de camera morgen. Ik kijk uit naar vast prachtige foto’s!

 • Sandra

  Ook met een flutterig klein laagje sneeuw is het verkeer al aardig ontregeld….Het lijkt hier alweer een beetje te dooien.

 • antsje

  het was ploeteren vna morgen om op het werk te komen maar wat lijkt het moooooi

 • Peter

  Ja mensen ik zie wat je bedoel te zeggen. Dit is wel weer erg veel van het goede. Een aardig laagje moet genoeg zijn maar dit is een dekbed zo dik. Neen dan kan men beter binnen blijven en hopen dat ze de rest houden. Maar wel leuk om even op de foto te zien…

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!