Lichtlijnig

Tegenlicht bij de dobbe

door op 28 nov 2009 om 17:45 uur, onder Weinterper Skar, wolken

Vanmiddag heb ik mijn ‘zuidwestelijke rondje’ weer eens gereden, maar ditmaal heb ik dat eens met de klok mee gedaan. Voor de verandering ben ik nu eens begonnen met een kuiertje in het Weinterper Skar. Meestal eindig ik daarmee, omdat ik het na afloop van een kuiertje vaak wel heb gehad, maar omdat volgens de verwachtingen in de loop van de middag de buiïgheid weer zou toenemen, was het maar de vraag of het er aan het eind van mijn rondje wel van zou komen. Het was toch nog wel even spannend, want toen ik aan mijn kuiertje naar de dobbe begon, kwam er vanuit het zuidwesten net weer een dreigende lucht opzetten …

De weergoden waren me echter gunstig gezind. Regen bleef uit en het zonnetje brak al snel weer door, waardoor de dobbe er in een gouden herfstlicht prachtig bij lag …

Omdat het water er nog steeds een stuk lager staat dan in de voorgaande jaren was het mogelijk om weer eens een stukje langs de oostelijke oever te lopen. Ik was op zoek naar sterrenschot of heksensnot, maar dat heb ik er helaas niet aangetroffen. Om toch even te laten zien wat sterrenschot is, even een foto uit het archief. Begin december 2006 lag er heel veel van dit vreemde glibberige goedje aan de oostkant van de dobbe …

Bij gebrek aan heksensnot heb ik me vervolgens maar bezig gehouden met het maken van wat tegenlichtopnamen …

.

.

Ook de kale geraamtes van de bomen aan de andere kant van de dobbe tekenden zich fraai af tegen de lucht …

:, , , , , ,

12 Comments for this entry

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!