Lichtlijnig

Dag en nacht

door op 17 nov 2009 om 16:05 uur, onder halo's & regenbogen, landschap

Terwijl ik aan het begin van de middag over de Friese dreven westwaarts reed, hield ik zoals meestal een oogje op de lucht. Als voorteken van het slechtere weer dat ons morgen te wachten staat, verscheen er sluierbewolking aan het zwerk, en dat wil nog wel eens een bijzon opleveren. En jawel, het duurde maar even en daar was hij al …

Omdat ik op dat moment bij Goëgahuizen reed, nam ik meteen de afslag naar It Eilân. Daar kon ik de auto in alle rust in de berm van het landweggetje zetten om een paar plaatjes te schieten. Nadat ik de bijzon rechts van de zon had gekiekt (foto boven), heb ik nog even ingezoomd op de bijzon links van de zon …

Ze waren zo mooi niet als het buitengewoon fraaie exemplaar dat ik op dinsdag 20 oktober heb gefotografeerd, maar verschil moet er blijven, anders wordt het wel erg saai.

Zo snel als ze verschenen, zo snel waren de bijzonnen ook weer verdwenen. Daarom draaide ik me even om om het landschap in noordelijke richting eens te aanschouwen. It Eilân lag er vredig bij …

Op dat moment realiseerde ik me, dat ik op precies hetzelfde plekje stond als 25 juni kort na middernacht. De lucht boven It Elân zag er toen tijdens de mooiste lichtende nachtwolken show die ik dit jaar heb gezien heel anders uit …

Tja, verschil moet er blijven, dag en nacht.

:, , , ,

20 Comments for this entry

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!