Lichtlijnig

Adder(tje)s

door op 09 nov 2009 om 10:58 uur, onder dieren, ditjes & datjes, Merskenheide

Je hebt addertjes in het gras en je hebt adders onder het gras.
Na de overstap op Windows 7 werd ik door de fa. Microsoft toch weer geconfronteerd met een addertje onder het gras. Waar ik ook heb gekeken, er is nergens een driver te vinden voor mijn scanner. Dat probleem deed zich twee jaar geleden bij de overstap naar Vista ook al voor. Toen duurde het niet zo gek lang, voordat Canon met een nieuwe driver kwam. Tot het tegendeel is bewezen, ga ik er maar vanuit dat dat nu ook weer het geval zal zijn.

Nu mis ik mijn scanner niet dagelijks, maar op termijn wil ik toch nog wel weer eens wat foto’s uit de oude doos scannen, b.v. van onze vakanties en van de studiereis naar Berlijn in 1979. Vandaag is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel, terwijl het dertig jaar geleden is dat ik een week in Berlijn heb doorgebracht. Daarom had ik me voorgenomen om deze week wat foto’s en verhalen over Oost- en West-Berlijn op het weblog te plaatsen, maar dat gaat dus even niet door.

Het addertje onder het gras, deed me terugdenken aan een adder in het gras.
Toen ik onlangs mijn computerbestanden aan het ordenen was, werd ik door enkele lezers al gewezen op de kans om vergeten bestanden tegen te komen. Wel, het korte videootje van een adder op de Merskenheide was zo’n bestand.

Tijdens een wandeling op de Merskenheide zag ik op 3 mei 2007 al op ruime afstand een adder languit op een pad liggen. Stapje voor stapje kwam ik dichterbij, na elke stap een foto makend. Toen ik hem dicht genoeg was genaderd, maar toch nog op veilige afstand was, schakelde ik over op de videomodus van mijn camera. Juist op dat moment ging de adder er als een speer van door …

:, , , , , ,

16 Comments for this entry

 • Peter

  Tjonge op deze wijze word je wel op kosten gebracht weer een nieuwe scanner toe maar. Nou ja, ik heb laatst een hele combi scanner, printer weggesmeten omdat een nieuwe combi goedkoper was dan navullingen. Rare zaak. Je slang ook op de film vind ik nou weer bijzonder want adders zie ik hier in de polder dus echt nooit. Ringslangen wel maar adders dus echt niet. Leuk om die van jou eens te bekijken…

 • klaproos

  addertjes onder het gras zijn nooit zó leuk hé jan ik hoop dat het probleem snel is opgelost voor jou,

  de adderkes hier hebben het goed naar hu zin zo te zien 🙂

 • antsje

  Het is wat met je scanner hoop dat er snel een andere komt.
  wat de slang betreft mooi op foto en film.

 • Ada

  ALs een gebeten adder reageerde hij, wat een snelheid… Ik hoop voor jou Jan dan canon inderdaad een nwe driver komt anders val je van het een in het ander… ik duim… groetjes

 • Jetske

  Dat was een snelle adder. Nu maar hopen dat het addertje onder het gras ook zo snel is en er snel een oplossing komt.
  Jammer dat je de foto’s niet kunt scannen tijdens dit actuele onderwerp.

 • Brimstone

  Vervelend zo’n addertje. Maar je scanner zal waarschijnlijk al wat dienstjaren op de teller hebben staan. Het is dan net als met auto’s als ze oud worden zijn er geen of nog heel moeilijk onderdelen voor te krijgen. Het is voor fabrikanten natuurlijk commercieel niet interessant nog drivers te maken voor die paar oudere scanners die nog in gebruik zijn.

  Als de driver echt niet meer geproduceerd gaat worden, zit er niets anders op dan een nieuwe scanner kopen. En elk nadeel……enz., die heeft vast weer allerlei leuke geavanceerde mogelijkheden.

 • Sylvia

  Sommige addertjes zijn minder leuk… hopelijk komt er snel een oplossing…

 • Hanny

  Als je de foto’s gescand wilt hebben, geef dan een seintje dan kunnen wij het voor je doen en kun je deze week toch je log over Berlijn plaatsen.
  Zijn de leveranciers van de randapparatuur weer te laat met updates. De afstemming met Microsoft laat dus weer te wensen over.
  De foto’s en film uit je archief zijn heel bijzonder. Goed dat je de slow motion hebt toegevoegd.

 • Gelkinghe

  Spannend filmpje was dat.
  Ik herinner me dat we als jongens eens ongemerkt vlakbij een nest adders gingen zitten. Wij waren nog sneller weg dan dit exemplaar.

 • Annemarie

  Je hebt hem bang gemaakt Jan!
  Hihi, maar wel tof dat je hem erop hebt staan. Echt zoals ik me een slang voor stel.

  Jammer van de drivers, maar het was natuurlijk te verwachten!!

 • Sandra

  goh, die herhaling was een stuk aangenamer om naar te kijken!

 • Me!

  Ik heb ooit eens oog in oog gestaan met een slang, ik rende ergens in Luxemburg(Esch) de berg op en kom op de top en daar lag er op dat moment ene op ooghoogte op een warme rots te slapen. De schrik zit me nog in de benen… Gelukkig was de slang nog ietsje banger dan ik op dat moment en vluchtte ook weg.

 • boomkruiper

  Wat een mooie adder registraties. Nog nooit 1 gezien in het wild. Dus met het computergebeuren zit jij nog in de slangenkuil?

 • thea

  De driver zal er wel komen Jan.
  De adder die je tegekwam boven het gras
  was wel een buitenkansje om
  eens een adder in de natuur te fotograferen.

 • Anneke

  We hebben nu ook Window 7, heerlijk vlug net als jou adder.
  Maar we hebben onze scanner nog niet geprobeerd *LOL*
  we gebruiken hem niet zo vaak de stekkertjes moeten er nog in.
  Meestal kun je die driver ook wel downloaden, ik maak me hier niet zo druk om,
  manlief is hier de techneut hihihihi.
  Dus we houden nog een interessante log te goed,
  leuk dat je deze foto’s hebt bewaard.
  En nu weten wij gelijk wat we deze weekend kunnen doen,
  kijken of onze scanner het doet.

  Groetjes,
  Anneke

 • ajeetje

  Nou dat is best lastig Jan.
  Hoop dat je snel weer kunt scannen.
  Het adder(tje) heb je mooi op film.
  Zo………. wat snelle glibber
  Heb nog een keer in slow motion gekeken.
  Groet 🙂 Aly

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!