Lichtlijnig

Windows

door op 27 okt 2009 om 15:53 uur, onder ditjes & datjes

In de loop der jaren heb ik al heel wat Windows-versies gebruikt. Nadat ik op mijn werk al een tijdje onder DOS werkte met een computer waar zelfs nog geen harde schijf in zat, ben ik privé begonnen met Windows 3.11. Zodra Windows 95 op de markt kwam, heb ik dat op die machine geïnstalleerd. Helemaal stabiel was het systeem niet, maar het was een enorme stap voorwaarts.

Het eerste tamelijk stabiele besturingssysteem, waar ik met veel plezier mee heb gewerkt, was Windows 98 SE. Toen ik op een bepaald moment aan een andere pc toe was, werd dat een Medion van de Aldi waar Windows ME op was geïnstalleerd. In mijn ogen was dat lange tijd het meest rampzalige systeem dat Microsoft op de markt heeft gebracht. Daarom ben ik al snel terug gegaan naar 98 SE …

Het systeem waar ik tot dusver het meest gelukkig mee ben geweest, is Windows XP. Ik baalde dan ook als een stekker, toen de computer waar dat systeem op draaide het begaf. Omdat ik het op dat moment niet zo zag zitten om de overstap te maken naar een nieuwe pc met Vista voorgeïnstalleerd, had ik me verzoend met het idee om me eerst maar even een tijdje te behelpen met de trage, maar nog steeds werkzame reserve computer. Dat zou me tijd geven om wat extra geld bijeen te sparen, zodat ik bij een plaatselijke pc-boer een systeem met XP in elkaar kon laten zetten.

Dat was echter buiten de waard gerekend, want nog diezelfde avond kwam Aafje aanzetten met een MD8828 van Aldi. Jawel, met Vista geïnstalleerd … Goede raad was duur …
Uiteindelijk kwam ik tot de slotsom, dat ik haar moeilijk met dat apparaat terug kon sturen. Achteraf bekeken had ik dat echter maar beter wel kunnen doen, want de MD8828 bleek een absolute miskoop te zijn. Al vanaf het begin was het systeem traag bij vrijwel alles wat ik ermee deed, en in de loop der tijd dienden zich verschillende problemen en storingen aan, zowel met de hardware als met de software. Diverse telefoontjes met de servicedesk, een paar bezoekjes van een monteur en het opsturen van het apparaat hebben geen verbetering gebracht. Het is en het blijft een nukkig apparaat, dat met een zekere regelmaat een blauw scherm vertoont en de laatste maanden gemiddeld een keer of vijf, zes per dag opnieuw moet worden opgestart …

Vorige week had ik het helemaal gehad en heb ik bij de goed bekend staande computerzaak hier in het winkelcentrum De Drait een nieuw systeem besteld. Aldi zal ongetwijfeld binnenkort ook weer met een scherpe aanbieding komen van Medion, maar dat is me de laatste keer niet zo goed bevallen.

De eerste gebruikerservaringen zijn voor zover ik heb kunnen nagaan vrijwel allemaal positief, dus ik kijk vol verwachting uit naar Seven, want slechter dan Vista kan het nooit zijn. Ik houd jullie op de hoogte.

:, , , , , , ,

18 Comments for this entry

 • Peter

  Moet geweldig goed werken dat window 7 dus…
  Je foto’s zijn echt supermooi. Dat doorkijkje vanbinnenuit gezien is geweldig mooi en ook die andere met dat rad heeft iets spookachtigs. Ik vind het weer top…

 • Hendrika

  Alvast gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst. Ik ben benieuwd naar je ervaringen met Seven.

 • Sandra

  door deze windows kun je in ieder geval nog naar buiten kijken 😉

 • Jetske

  Erg mooie windowfoto’s.
  Toch wel sneu voor Aafje dat haar beste bedoelingen achteraf niet goed bleken te zijn.
  Ik hoop van harte dat je nieuwe aanwinst goed uitpakt.

 • Heidehipper

  Dat maakt alles anders. Gisteren ging ik ervan uit dat je Windows 7 op de “oude” computer wilde installeren.
  In het algemeen is het niet aan te bevelen oudere computers van nieuwere besturingssystemen te voorzien. Ooit heb ik eens geprobeerd een Windows 95 computer met XP uit te rusten. Dat werd geen succes, beter gezegd een zware flop, het spul stond bijna stil.
  Op een nieuw systeem zal W7 geen probleem zijn.
  Sterkte met installeren.

 • Me!

  Windows 7 draait als een zonnetje. De hier getoonde foto’s mogen er ook zijn. Had ik maar eens wat meer tijd dan…

 • aargh

  Ja dat kan je gebeuren als leek. Zo bestelde ik eens een computer voor mijn oudste dochter, maar die keek een beetje sip toen ze hoorde wat er in aantocht was. We hebben het ding maar meteen retour gestuurd en een andere besteld, die heeft ze nog steeds en er wordt hard op gewerkt.
  Zelf heb ik die hele Vista-periode mooi over kunnen slaan, als ik aan een nieuwe laptop toe ben hoop ik dat iedereen vol tevredenheid over W7 schrijft.
  Dus ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.

 • Sylvia

  Ik zei het gisteren ook al, voor mij geen goed woord over Microsoft. Doe mij maar m’n ‘appeltje’, sindsdien heb ik nooit geen problemen meer en mijn foto’s komen zoveel mooier uit. Oke, het kost wat…maar dan heb je ook wat…:)

 • Tiny

  Mooie foto’s.
  Ik heb een vrij nieuwe pc ( 6 mnd) met XP en een laptop met Vista erop…
  Gebruik hem ook weinig, je word er helemaal gek van.
  Zou er ook wel graag windows op willen, maar heb er geen verstand van dus eens vragen aan een kenner.
  Succes met installeren , ben benieuwd of het allemaal naar wens gaat draaien.
  Groetjes.

 • Hanny

  De vensterfoto’s van het Woudagemaal zijn zeer geslaagd bij dit verhaal. Jammer dat het cadeau van Aafje zo slecht werkte. Ik hoop voor je dat het nieuwe apparaat zonder storingen doet wat het moet doen. Dat je weer met plezier achter je pc kruipt!

 • Brimstone

  Doe niet zo moeilijk, koop gewoon een Dell. Seven draait daar direct goed op (XP en Vista trouwens ook).

 • thea

  In mijn ogen ligt het niet aan vista,
  maar aan de computer waar hij op draait.
  Hopenlijk heb je met de nieuwe computer meer geluk.
  Mooie windows trouwens.

 • Annemarie

  Het is echt vervelend hoe dit gelopen is Jan!
  Want van die blauwe schermen heb ik echt geen idee…
  Ik hoop dat je snel je nieuwe computer krijgt! Inderdaad die computerwinkel, top, en zeker ook topservice.

 • ajeetje

  Hoop dat je gauw weer plezier krijgt aan de computer Jan.
  Ik baal ook altijd flink als er iets niet goed doet.
  Mijn laptop wordt trager en loopt op sommige dagen vast.
  Nou dan heb ik het ook heeelemaal gehad!!
  Ook Ziggo is soms niet okay.
  Sterkte en succes met je nieuwe aankoop Jan.

  Groet 🙂 Aly

 • P-TER

  Proficiat Jan met je nieuwe aankoop!
  Hopelijk kan je er vlug mee werken!
  Ik blijf nog even bij windows XP ,
  ik ben daar nog altijd heel content mee!
  Prachtig geïlustreed !
  Gr.
  P-TER

 • antsje

  Jan ik ben benieuwd wat je ervaringen zijn.

 • boomkruiper

  Gelukkig hoef ik zelf nooit computerreparaties te doen. Ben ik des te blijer om als ik jouw ellende lees. Nee niet naar de Aldi dus

 • Bep

  Proficiat met je nieuwe computer, hoop dat hij loopt als een zonnetje en dat je er veel plezier van mag beleven.
  Je kon proefdraaien met Windows 7 heeft m’n schoonzoon uitgeprobeerd.
  Windows 7 is veel stabieler en sneller dan Vista.
  draai nu zelf op de laptop met Vista en op de desktop met windows 7 en dat is een heel verschil.

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!