Lichtlijnig

Spreeuwen

door op 26 okt 2009 om 15:57 uur, onder huis & tuin, vogels

Vanochtend verscheen er voor het eerst sinds lange tijd weer eens een groepje spreeuwen in de tuin …

Terwijl ze luid kwetterend en met ruisende vleugelslagen op de pergola neerdaalden, draaide ik in mijn computerhoekje voorzichtig met de camera in hun richting …

Veel gelegenheid om wat foto’s te maken kreeg ik niet, zodra er eentje op de vlucht ging, gingen ze allemaal, met of zonder druif in de snavel …

De weinige foto’s die ik heb gemaakt konden vanwege het grijze en miezerige weer de toets der kritiek niet echt doorstaan. Toen ik korte tijd later bezig was om ze met behulp van Photoshop enigszins toonbaar te maken, werd ik weer eens onaangenaam verrast door het roemruchte blauwe scherm van Vista. 🙁
Nog een paar dagen volhouden, eind deze week hoop ik met Windows 7 te kunnen werken …

De uitgebreide herstart- en scanprocedure die volgde, gaf mij mooi de tijd om de troep op te ruimen die de spreeuwen tijdens hun bliksembezoek hadden achtergelaten op het terras. Eigenlijk zou ik die spreeuwen erkentelijk moeten zijn voor de lichaamsbeweging die me dat heeft opgeleverd, maar ik ben toch wel blij dat er een stuk minder spreeuwen in ons tuintje zaten dan tijdens de video-opnamen die ik in het voorjaar van 1994 heb gemaakt van een ontzagwekkende hoeveelheid spreeuwen bij Jubbega …

:, , , , , ,

19 Comments for this entry

 • Hanny

  Dit soort venstertjes van Vista krijg ik nooit. Daar moet ik denk ik blij om zijn.
  Als jouw druiven geplukt zijn door de spreeuwen, komen ze vast hier naartoe voor de besjes van de taxus. Ik hoop dat ik niet te laat kom zoals vorig jaar.
  Lekkere troep in jullie tuin dankzij de spreeuwen.

 • Peter

  Hoi Jan

  Oh ik werk gelukkig nog onder Xp maar tzt stap ik ook over naar een nieuwe pc met windows 7. Ik kijk eerst hoe het jou bevalt. Haha. Je foto’s zijn herfstig te noemen ik had er zelf geen moed in met dit weer hoor…

 • Annemarie

  Oei dat is wel een vervelend scherm inderdaad… Balen zeg!
  Ik ken dat scherm eigenlijk niet.. Succes met windows 7 installeren, maar dat komt vast wel goed. 🙂

  Valt mee met de rotzooi! Je hebt de spreeuwen weggejaagd.. Vanmiddag zaten ze bij het sportcentrum!

 • Heidehipper

  Ik zou maar voorzichtig zijn met dat Windows 7 ondanks alle lovende verhalen. Dat soort verhalen ken ik ook van camera’s. De Fotobladen schrijven vaak integraal de reclamefolders van de fabrikanten over. Bij Microsoft kun je een programma downloaden dat controleert of je systeem Windows 7 wel aan kan. In de meeste gevallen loopt het bij oudere computers al spaak bij het computer management systeem. Zet je dan toch door dan heb je de kans dat je helemaal opnieuw moet beginnen, met Vista dan wel te verstaan.

 • Anneke

  Ja Jan, de vogel is vervlogen.
  Ik heb het filmpje even bekeken, wees blij dat die niet in jou tuin geland zijn, dan had je nog meer te vegen hihihihi.
  Mijn haren staan nog overeind, ik bleef denk ik niet staan bbbrrrrr, maar het levert wel geweldige beelden op.
  Mijn zoon heeft net een nieuwe klaptopie gekocht met Windows 7, maar het bevalt hem prima en is veel vlugger met opstarten.

  Groetjes,
  Anneke

 • lenie

  hahahahahaha soort birdsfilm 😉
  ik wil ook over op 7 , en zal best goed
  komen hoor ….
  je vlekkenlog was ook mooi zeg …
  die luchten wil ik nu ook wel eens zien .
  met dat noorderlicht 😉

 • Tiny

  Mooie vidoe, zijn er wel heel veel zeg, zag er hier laatst misschien honderd die zo’n show gaan, heel mooi.
  Was haast niet te fotograferen en het te filmen heb ik niet aan gedacht ;-(
  de rommel, ik heb geen spreeuwen bij de druiven gehad,maar ook een zooi, is zoveel blad gevallen vandaag.
  Blij met het net op de vijver.
  Gezellige avond en succes met windows 7.

 • Sylvia

  Nou, ze hebben er wel een zooi van gemaakt, stank voor dank…
  Ben blij dat ik nu met de i-mac geen Windows meer heb, wat een ellende…

 • aargh

  Toch leuke actiebeelden van die brutale rovers! Maar wat een troep laten ze achter, en de rommel van de stoep eten is natuurlijk beneden hun stand!

 • thea

  Die spreeuwen zijn echte rommelmakers en
  ik heb het idee dat ze niet echt van de druiven eten,
  maar ze eraf pikken en laten vallen.
  Hier gaat het net zo en
  ik ben van plan om de rest er maar zelf af te plukken.
  Wat een ellende met vista heb jij,
  terwijl het mij heel goed bevalt.
  Met windows 7 wacht ik nog maar even,
  maar ik ben zeer benieuwd hoe het jou bevalt.
  Mijn dochter heeft het pas en is laaiend enthousiast.

 • Sandra

  Hier zitten ze het hele jaar door lekker van de krachtvoer te eten, de mussen ook trouwens daarom zijn ze zo dik….
  Wij zijn nooit aan Vista begonnen en dochter krijgt eind van de week een laptop voor school met Windows 7, ze was vorige week jarig maar toen mochten ze het nog niet leveren…dan maar even wachten anders moesten we weer alles aanpassen, ik ben benieuwd…

 • Me!

  Windows 7 is prima, het draait lekker op PC’s waar Vista al lang de deest heeft gegeven, echter, als de bluescreens een andere oorzaak hebben (het lijkt hier op videoproblemen), dan wordt dat met windows 7 uiteraard niet beter.

 • Jetske

  De vluchtende spreeuwen heb je prachtig in beeld gebracht, wat surrealistisch.
  Het lijkt hierboven wel een forum, doe je er nu wel of niet goed aan Windows 7?
  Zoveel mensen, zoveel meningen moet je maar denken.
  Ik kan me voorstellen dat je het gezeur bij jouw computer zat bent.
  Ik heb na onze vakantie nog wel zuchtend gezegd: “Welke computer draait nu wel zonder problemen”? Ook wij liepen weer tegen een aantal dingen aan bij het starten na de vakantie. “Windows heeft een ernstige fout hersteld…”
  In onze kennissenkring zijn er een paar mensen met een Apple, die zijn pas echt enthousiast. Maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan.

 • Valkyrien

  Nice shots of the starlings! And the mess they made – love that shot!
  Sorry to hear about your problems with Vista. I had a lot of the same problems in the beginning. Now it is working well….knock on wood….

  OT: Yes, the shots of Oslo is taken from my balcony. It is a view I never get tired of! 🙂

 • klaproos

  tsssssssssssssssssssss
  wat een bende laten ze achter di e spreeuwen zeg jan ,
  en vista ook naar ik begrijp:-((

  ik hoop het beste voro jou,

 • Brimstone

  Toch leuk zo’n stelletje drukte- en troepmakers eventjes in de tuin.
  Misschien even wachten met Windows 7, tot die over alle kinderziektes heen is?

 • Ada

  Ragevage binnen én buiten …windkracht 7…dus was je dag welgevuld zo te zien

 • ajeetje

  Zo zeg zowel je pc als de birds maken er maar een rommeltje van. 🙂
  Leverde wel mooie plaatjes op 🙂

  Groet 🙂 Aly

 • boomkruiper

  Die video van de spreeuwen geeft me iedere keer weer kippevel uhhh nee spreeuwenvel :DD Ik hoop het ooit eens mee te mogen maken!

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!