Lichtlijnig

Op een rijtje

door op 17 aug 2009 om 17:48 uur, onder dieren, landschap, Weinterper Skar

Vanmiddag heb ik mezelf in de auto gehesen om even een ommetje te maken. Of ik tijdens de rit ook nog ergens een fotokuiertje zou maken, liet ik bij het instappen nog maar even in het midden. Het belangrijkste was eerst dat ik er weer even uit was, en dat ik Aafje niet op haar eerste vakantiedag teveel voor de voeten zou lopen …

In de omgeving van een buurtschap met de welluidende naam Soarremoarre (zie Google Maps) heb ik de auto even half in de bloemrijke berm gezet. Er dansten wat vlinders – hoofdzakelijk witjes – rond, maar vanwege de harde wind lukte het me niet om er een acceptabele foto van te maken. Dat lukte beter met het fotogenieke vee, dat aan de andere kant van de sloot rondstapte …

koe met horens

De andere foto’s die ik van deze gehoornde koeien heb genomen, bewaar ik eerst even in het archief voor mindere dagen …

koeien op een rij

Ze moeten op dit moment even wijken voor de koeien die zich tijdens het vervolg van mijn ritje speciaal voor mij in een lange rij aan de slootkant leken te hebben opgesteld …

koeien op een rij

Het zijn geen fantastische foto’s geworden, dat heeft waarschijnlijk te maken met de moeilijke lichtomstandigheden. De koeien en ik stonden onder de bomen, waardoor de lucht in hinderlijk tegenlicht dood slaat. Maar ik doe het ermee, de koeien stonden te mooi op een lange rij …

koeien op een rij

Via Gorredijk heb ik vervolgens koers gezet naar het Weinterper Skar. Toen ik daar een bekende auto aan de kant van de weg zag staan, heb ik mijn wagen ook nog maar even in de berm gezet. Ik gokte erop dat de eigenaar van het voertuig zich wellicht bij een van de zuidelijke vennetjes zou bevinden …

koeien op een rij

Halverwege het splinternieuwe hek op het zuidelijke pad, zag ik de bekende lichtgrijze gedaante al rondstappen bij het eerste ven. Daar hebben we op het bankje een tijdlang genoeglijk zitten bijpraten. De middag is weer omgevlogen.

nieuw hek in It Skar

:, , , , , , ,

19 Comments for this entry

 • Sylvia

  Netjes afgericht die koeien 😉

 • Hendrika

  Dat is een heel rijtje nieuwsgierige pinken(?). De bovenste is een Belgisch witblauwe (http://nl.wikipedia.org/wiki/Belgisch_Witblauw).

 • Tiny

  Wat een grappige foto, al die koeien op een rij.
  Wat had je bij of wat zagen ze aan je 🙂
  Of stond je BOE te roepen :-))))
  Idd jammer dat het licht zo was, maar dat heb je niet altijd in de hand en de foto’s zijn gewoon te leuk om niet te laten zien.
  Groetjes.
  Weer viel een beetje tegen vandaag h1e temperatuur goed,maar veel bewolking hier, had er geen last van was toch aan het werk,maar zag het.

 • Hanny

  Dat koeien nieuwsgierig zijn is bekend. Maar dat ze zo op een rijtje gaan staan, zie je niet zo veel. Hartstikke leuk. Ook al is het licht wat minder, de foto’s zijn veel te leuk om niet te laten zien. En bovendien, foto’s hoeven niet altijd perfect te zijn. Dit was de werkelijkheid vandaag. Hopeloos weer bij ons. Terwijl ik hoorde dat elders de zon scheen.
  Gelukkig voor jou kreeg je aanspraak. Lekker op een bankje zitten kletsen zonder te fotograferen kan heel plezierig zijn op zijn tijd.

 • klaproos

  ach wat is dat gezellig jan,
  de koeien bekijken je van alle kanten en dan nog een goeie kennis treffen, hoeveel geluk kan een mens hebben jan,
  die hoorns dat is verplicht hoorde ik van een boer, maar die was er niet zó blij mee omdat het wel heel gevaarlijk kan zijn, als zo’n koe je op de hoorns pakt????
  het zijn mooie dieren en niet gevaarlijk maar uit balsturigheid kan het ook verkeerd gaan hé…

 • thea

  Als een koe horens heeft,
  krijgt het beest iets koninklijks.
  Het zou een kroontje kunnen zijn.
  Die koeien op een rij is een geweldige foto,
  ondanks de niet zo beste lichtomstandigheden.
  Ik vind de foto’s acceptabel en perfect hoeft niet altijd.

 • Me!

  Hoe heb je die beesten zo mooi op een rijtje gekregen.

 • Daisy

  Een grappig zicht, zo al die koeien om een rijtje! Ideale modellen! Wel jammer inderdaad van het harde licht!

 • H@@Pee

  Had geen idee waar dit gehucht ligt (maar nu wel).
  We moesten vandaag op het werk ook ff zoeken,
  waar Goengahuzen ligt… is dus redelijk in de buurt…

  Je hebt ze weer prachtig op een rijtje staan.
  Jammer dat je weinig tekening in de zwarte koppen ziet. Maar dat heeft ws met de lichtomstandigheden
  te maken. Misschien dat de functie schaduwen en
  hooglichten in photshop hiervoor een oplossing kan bieden.

  groet Harry

 • Jetske

  Dat is nu het voordeel bij het fotograferen van koeien ze blijven stilstaan in de wind. 😉
  De koe op de bovenste foto vind ik niet moeders mooiste.
  Ze waren er dus als de pinken bij…
  Prachtig vastgelegd deze rij, zo strak in het gelid. Zo’n fotograaf moet er vast wel heel interessant uitzien. 🙂
  Dat plaatsje wat je hierboven noemt is voor een niet-
  Fries niet uit te spreken.
  Gezellig om even bij te praten met Geert, zal zo even naar zijn site linken.

 • Bep

  Je eerste foto is een pracht plaat.
  Je rijtje is uniek geweldig zoals ze daar naast elkaar staan.
  Las dat het weer minder met je gaat en dan ga je nu ook nog een paar super warme dagen tegemoet.
  Doe het rustig aan Jan en denk om jezelf,
  want van je foto’s van 3 jaar geleden heb ik genoten.
  Groetjes.

 • antsje

  Ik vind de foto’s bijzonder en ze zijn allemaal even mooi. Wat staan ze mooi op een rij en ze houden je goed in de gaten

 • aargh

  Heel erg leuke foto’s van die nieuwsgierige beesten. Koeien zijn toch altijd weer zo leuk!
  En ik zal het maar eens bekennen, al is het hier natuurlijk vloeken in de kerk, maar foto’s hoeven van mij helemaal niet technisch perfect te zijn, ik krijg er af en toe wat van, al die scherpe en volmaakte beelden op het internet, geef mij maar een foto die iets vertelt.

 • Sandra

  Je zal er wel intressant hebben uitgezien, of er stopt nooit een auto voor ze…maar dat lijkt me sterk!
  Ik zie dat ik daar niet ver zo vandaag heb gewoond, maar ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord…klinkt wel leuk!

 • Gelkinghe

  Ja, als je bij de pinken bent, dan weet je wel hoe je met zijn allen dat beetje schaduw moet verdelen. 🙂

 • boomkruiper

  Jij wordt koeienportretfotograaf zo te zien. Het doet me zo 🙂 aan de rijen bij de schoolfotograaf denken. Wat zijn ze leuk he die koeien die opspringen als je bij ze stopt. Het is moeilijk koeien in de wei te vinden maar de beloning is groot. Leuke serie Jan!

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!