Lichtlijnig

Skywatch Friday 51

door op 03 jul 2009 om 00:01 uur, onder NLC's, Skywatch Friday

Woensdagavond ben ik er weer eens even opuit getrokken, omdat ik hoopte opnieuw lichtende nachtwolken of NLC’s te zien. Ik had een mooi plekje op de oever van het meertje De Leijen uitgezocht, waar ik lekker ben gaan zitten om te wachten op de dingen die hopelijk zouden komen. Tegen middernacht zag ik de eerste vage NLC’s verschijnen boven de noordoostelijke horizon …

Wednesday night I went out to the countryside, because I hoped to see some Noctilucent Clouds again. I had chosen a beautiful place on the shore of a small lake, where I sat down and waited. Around midnight some dim NLC’s appeared above the northeastern horizon …

NLC’s boven de Leijen

Ongeveer een half uur waren de NLC’s vaag te zien, daarna verdwenen ze zo snel als ze waren gekomen

I could see the NLC’s for about half an hour, then they disappeared as quickly as they appeared …

NLC’s boven de Leijen

Met een tevreden gevoel reed ik naar huis, waar ik rond 1:30 uur naar bed ging. Geheel tegen mijn gewoonte in werd ik twee uur later weer wakker. Terwijl ik naar beneden liep om even naar het toilet te gaan, wierp ik bij de voordeur even een blik naar buiten. Ik kon mijn ogen niet geloven …

I was satisfied and drove home, where I went to bed around 1:30 a.m. Although I always sleep very well, this night I woke up two hours later. When I went downstairs, I took a look outside near the front door. I couldn’t believe my eyes …

NLC’s boven Drachten

Zo snel ik kon ben ik weer naar boven gegaan om mijn badjas aan te trekken. Ongeveer vijf minuten later stond ik in mijn badjas in de voortuin met de camera op het statief …

As fast as I could I went upstairs again to get my bathing wrap. About five minutes later I stood in the front garden in my bathing wrap and with the camera on the tripod …

NLC’s boven Drachten

Het was ongelofelijk … pure magie … De zilverachtig blauwe lichtende nachtwolken waren overal om me heen te zien, en ze waren enorm helder. Ze waren niet alleen boven de noordelijke horizon te zien, maar in vrijwel alle richtingen …

It was unbelievable … pure magic … The silvery blue NLC’s were all around me, and they were fantastic bright. I couldn’t only see them at the northern horizon, they were visible in almost all directions …

NLC’s boven Drachten

Ze reikten zelfs door het zenit (het punt recht boven je aan de hemel) zuidwaarts …

They even reached through the zenith (the point at the sky right above you) southward …

NLC’s boven Drachten

Wil je meer Skywatchfoto’s zien? Klik dan op het logo … Wanna see more Skywatch photos? Just click the logo

Skywatch Friday

:, , , ,

25 Comments for this entry

Laat een reactie achter

Zoekt u iets?

Gebruik het zoekveld om de site te doorzoeken:

Nog niet gevonden wat u zocht? Schrijf een reactie bij een bericht of neem contact op via de e-mail!